вівторок, 27 червня 2017 р.

День Конституції України

        Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
          Дійсно, у віці дітей неможливо знати детально всі закони. Але основне , що їх стосується, вони повинні знати. Урок громадянства «Маленьким громадянам – великі права» провела  бібліотекар Рогізненської публічно – шкільної бібліотеки Марія Гах.   

Діти взяли участь в обговоренні правових ситуацій на конкурсі «Я-громадянин», читали вірші, розділи Конституції України. Бібліотекар презентувала читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.
    Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.


Немає коментарів:

Дописати коментар